Verkkouutiset

Putin aikoo pistää Saksan sekaisin – avasi Tšetšenian oven pakolaisille

Tšetšenialaisten turvapaikanhakijoiden määrä on Saksassa vahvassa kasvussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan turvallisuusviranomaiset epäilevät, että kyse on Venäjän presidentti Vladimir Putinin suunnitelmasta horjuttaa Saksaa.

Die Weltin mukaan viranomaiset epäilevät, että Venäjä on avannut ”Tšetšenian oven” Saksaan osoittaakseen valtaansa. Viranomaiset ovat panneet merkille, että Venäjä käyttää useita erilaisia mahdollisuuksia aiheuttaakseen Saksassa levottomuutta.

Tšetšenian tilanne ei ole radikaalisti muuttunut. Venäjän tukeman presidentti Ramzan Kadyrovin hallinto kuitenkin käyttää kovia otteita oppositiota vastaan. Kriitikot joutuvat pahoinpidellyiksi, kaapatuiksi tai tapetuiksi. Sivistyneistön lisäksi Kadyrovin hallinto suhtautuu aggressiivisesti äärivanhoillisen islamin suuntauksen, salafismin, kannattajiin – ja salafismin suosio kasvaa. Salafisteille on annettu käsitys, että Euroopassa vanhoillisiin muslimeihin suhtauduttaisiin positiivisemmin.

Tšetšeniasta tulevien joukko on monenkirjava: on paremman terveydenhuollon perässä tulevia vanhuksia, maasta lähtee akateemisesta sivistyneistöä, ja lisäksi joukossa on ilmeisesti radikaaleja islamisteja.

Viranomaiset ovat kuvanneet Kaukasukselta Saksaan saapuvia turvapaikanhakijoita ”väkivaltaisiksi” ja ”aggressiivisiksi”. Osaa tšetšeeneistä epäillään radikaaleiksi salafisteiksi.

Ensimmäisen kerran Venäjä avasi ”Tšetšenian oven” Saksaan ilmeisesti vuonna 2013, kun tšetšenialaisten turvapaikanhakijoiden määrä kymmenkertaistui kahden vuoden takaiseen nähden yli 15 000 turvapaikanhakijaan. Tšetšeenejä houkutteli tuolloin matkaan heille Tšetšeniassa kerrottu huhu, että Saksa maksaa tulijoille ison kasan käteistä rahaa ja lahjoittaa palan maata.

Nyt tšetšenialaisia turvapaikanhakijoita virtaa maahan 800–1200 kuukausittain.

Viime lauantaina Bielefeldissä tapahtui väkivaltainen yhteenotto tšetšeenien ja pohjoisirakilaisten välillä. Useita ihmisiä loukkaantui vakavasti. Loukkaantuneiden joukossa oli jesidikurdeja. Poliisi otti kaksi tšetšeeniä kiinni.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)