Verkkouutiset

Ranskalaisterroristi oli vuosia tiedustelupalvelun seurannassa

Poliisi julkisti sunnuntaina Bataclan teatteriin hyökänneen ranskalaisterroristin nimen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hyökkääjä on tunnistettu 29-vuotiaaksi Omar Ismaïl Mostefaiksi.

Syntyperältään algerialaisella miehellä oli rikosrekisteri. Hän oli ollut Ranskan tiedustelupalvelun rekisterissä vuodesta 2010 radikalisoitumisensa vuoksi.

Mostefain jäljille päästiin sormenjälkien perusteella. Hänen entiseen kotiinsa tehtiin etsintä Etelä-Pariisin köyhällä esikaupunkialueella Courcouronnesissa.

Mostefain 34-vuotias veli kertoi The Guardianille, että ei ollut ollut veljeensä yhteydessä moneen vuoteen. Viimeksi mies oli kuullut veljensä lähteneen Algeriaan perheensä kanssa.

Mostefai ajoi teatterille Volkswagen Pololla, joka oli rekisteröity Belgiassa. Kahta muuta Bataclanin hyökkäykseen osallistunutta terroristia ei ole vielä voitu tunnistaa.

Stade de France -stadionin itsemurhaiskuissa kuolleilta terroristeilta löydettiin Egyptin ja Syyrian passit. Syyrian passin on sanottu kuuluvan vuonna 1990-syntyneelle henkilölle, mutta kahta muuta stadionin iskuun osallistunutta terroristia ei ole tunnistettu.

Tunnistamatta on jäänyt myös terroristi, joka räjäytti itsensä vilkkaalla sivukadulla Bataclan -teatterin lähellä. Yksi sivullinen loukkaantui räjähdyksessä.

Yksi terroristi jäi kiinni, kun hän yritti päästä katsomaan jalkapallo-ottelua räjähdysliivi päällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)