Verkkouutiset

Amerikkalaislähteet: Venäjä valmistautuu maasotaan Syyriassa

Amerikkalaisten viranomaislähteiden mukaan Venäjä valmistelee myös maaoperaatioita Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan Venäjä on siirtänyt Syyriaan maajoukkoja, joiden on tarkoitus operoida Länsi-Syyriassa toimivia presidentti Bashar al-Assadia vastustavia oppositioryhmiä vastaan.

CNN:lle puhuneiden viranomaislähteiden mukaan Yhdysvalloissa katsotaan, että Venäjä ”nostaa maajoukkojensa toimintaa uudelle tasolle” Syyriassa. Venäjän tiedetään siirtäneen Syyriaan muun muassa tykistöä ja raketinheitinjärjestelmiä. Venäläisiä sotilaita ja panssariajoneuvoja on näkynyt jo aiemmin Syyrian hallinnon joukkojen propagandavideoilla.

Lisähuolta amerikkalaisviranomaisissa aiheuttavat Venäjän Syyriaan siirtämät elektroniset häirintälaitteet, joilla voidaan teoriassa vaikuttaa Syyrian ilmatilassa lentävien amerikkalaisvetoisen ISIS-järjestöä vastaan taistelevan liittouman koneisiin.

Venäjällä väitteet maaoperaatioiden kaavailemisesta on kiistetty jyrkästi. Venäjän virallisena linjana on, että sen asevoimat aikovat suorittaa Syyriassa pelkkiä ilmaiskuja ja ainoastaan ”terroristeja” vastaan.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama hyväksyi maanantaina lisätuen antamisen Yhdysvaltojen tukemille Syyrian oppositioryhmille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)