EU-johtajat: Puolustamme eurooppalaisia arvoja suvaitsemattomien hyökkäyksiltä

EU-maiden johtajat julkistivat tiistaina iltapäivällä lausuman, jossa he sanovat Belgian terrori-iskujen olevan hyökkäys vastaan avointa demokraattista yhteiskuntaa.

  •  Half-masted European Union flag on the roof of the European Parliament information office in Helsinki, 22nd of March 2016. Over 30 people have died in Brussels after two terrorist attacks at the metro and at the airport in the morning. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

    Lippu puolitangossa Euroopan parlamentissa.

    ()

– Euroopan unioni suree Brysselin tämänpäiväisten terrori-iskujen uhreja. Se oli hyökkäys avointa demokraattista yhteiskuntaa vastaan, lausumassa todetaan.

EU-johtajat sanovat, että Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot seisovat solidaarisina Belgian rinnalla ja ovat valmiit kohtaaman tämän uhan kaikilla tarvittavilla keinoilla.

– Viimeisin hyökkäys vain vahvistaa päättäväisyyttämme puolustaa eurooppalaisia arvoja ja suvaitsevaisuutta suvaitsemattomien hyökkäyksiltä. Seisomme yhdessä ja lujina taistelussa vihaa, väkivaltaa, ääriajattelua ja terrorismia vastaan, lausumassa sanotaan.

Lue myös: "Viholliset asuvat kaupungeissamme – reagoiminen on velvollisuus"

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.