Verkkouutiset

”Viholliset asuvat kaupungeissamme – reagoiminen on velvollisuus”

Italian pääministeri Matteo Renzi vaati tiukasti toimia ISIS-terroristeja vastaan Belgian iskujen jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämä ei ole hetki impulsiivisille reaktioille. Vaikka olemme raivoissamme, pysymme rauhallisina, jotta tekomme muuttuu suunnitelmaksi, strategiaksi, joka tuhoaa Islamilaisen valtion, sosialistipääministeri Matteo Renzi sanoi yleisradioyhtiö RAI:n mukaan.

Hänen mukaansa tämän hyökkäyksen symbolinen merkitys on huomattu.

– Attentaatit tehtiin muutaman sadan metrin päässä sieltä, missä EU:n valtionpäämiehet kokoontuvat ja missä EU:n hallinto sijaitsee. He iskivät Belgiaan, mutta he iskivät myös EU:n pääkaupunkiin, hän sanoi.

Renzin mukaan ”on tullut hetki sanoa hyvin selvästi ja ilman kiertelyä … että uhka on maailmanlaajuinen, mutta tappajat ovat myös paikallisia. Vihollinen ei siis ole vain se, joka on kaukana, vaan vihollinen kätkeytyy myös Euroopan kaupunkien sydämeen, pääkaupunkiemme liepeille”.

– Reagointi on velvollisuus (terrorin) uhreille ja niille, jotka haluavat elää vapaassa maanosassa, hän sanoi.

Renzi varoitti myös helpoista ratkaisuista, kuten rajojen sulkemisista.

– Se, joka kuvittelee, että rajojen sulkeminen ratkaisisi ongelman ja se, joka tarjoilee helppoja ratkaisuja, ei ota huomioon sitä, että usein viholliset asuvat kaupungeissamme.

Italian pääministerin mukaan ”tämä vihollinen (ISIS) lyödään, mutta se vaatii kuukausia ja vuosia ja kaiken meidän energiamme”. Renzin mukaan tarvitaan EU:n yhteinen vastaus sekä turvallisuus- ja tiedusteluorganisaatioiden entistä tiiviimpää yhteistyötä

EU:n turvallisuus- ja tiedusteluyhteistyön puolesta puhui muun muassa tiistaina myös Ranskan presidentti Francois Hollande.

Lue myös: EU: Teko vahvistaa päättäväisyyttämme puolustaa eurooppalaisia arvoja suvaitsemattomien hyökkäyksiltä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)