Verkkouutiset

Näin Britanniassa sovelletaan sharia-lakia – ”Naiset tuomitaan aviolliseen vankilaan”

Sharia-neuvostojen toimintatavat puhuttavat Isossa-Britanniassa, kertoo The Independent.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britanniassa toimivat sharia-neuvostot, joita usein kutsutaan sharia-tuomioistumiksi, lukitsevat tutkimuksen mukaan naisia ”aviolliseen vankilaan”.

Neuvostojen kerrotaan olevan haluttomia puuttumaan kotiväkivaltaan ja turhauttavan avioeroa haluavia muslimimiesten vaimoja.

Maan parlamentissa myöhemmin esiteltävän tutkimuksen kerrotaan perustuvan yksityiskohtaisimpaan ja kattavimpaan analyysiin, jota aiheesta on koskaan tehty.

Leidenin yliopiston tutkija Machteld Zee seurasi viidentoista tunnin ajan salaisten oikeusistuinten toimintaa Lontoossa ja Birminghamissa. Hän todisti usean tapauksen käsittelyä ja haastatteli islamilaisia tuomareita.

Zee kertoo muun muassa tapauksesta, jossa tuomari kysyi hyväksikäytetyltä ja avioeroa halunneelta naiselta nauraen, että miksi tämä edes meni naimisiin miehensä kanssa.

Eronneelle pariskunnalle, joka oli kysynyt avioeronsa uskonnollisesta pätevyydestä, oli puolestaan kielletty sekulaarin eron merkitys täysin.

Lontoon islamilainen sharia-neuvosto kiistää Zeen väitteet.

Sharia-neuvostot eivät ole tuomioistuimia, mutta niillä on voimakas uskonnollinen auktoriteetti. Britannian lain perusteella neuvostot voivat toimia välittäjinä, mutta niiden päätökset eivät voi ohittaa tuomioistuinten päätöksiä.

Zeen mukaan sharia-neuvostojen vahvaa asemaa tukevien näkemykset monikulttuurisuudesta perustuvat romantisoidulle kuvalle yhteisöllisistä arvoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)