Verkkouutiset

Vahva mysteerisignaali avaruudesta, jättiteleskoopit suunnattiin kaukaiselle tähdelle

Asiantuntijat vaativat lisätutkimuksia avaruudessa havaitun erikoisen signaalin vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maan ulkopuolista älyä etsivän SETI:n asiantuntijat tutkivat erikoista signaalia, joka on peräisin Herkuleksen tähtikuviossa sijaitsevasta tähdeltä 95 valovuoden päässä Maasta. Asiasta uutisoiva Observer kuvaa löytöä poikkeukselliseksi.

Venäjän tiedeakatemian RATAN-600-teleskooppi havaitsi mysteerisignaalin ensi kertaa viime vuoden toukokuussa. Havainto pidettiin Observerin mukaan salassa kansainväliseltä yhteisöltä eikä siitä tiedotettu julkisuuteen.

Signaalia käsitellään kuitenkin asiantuntijoiden kesken havainnon jälkeen kierrätetyissä asiakirjoista. Niistä uutisoi ensin tässä avaruustutkimuksesta bloggaava Paul Gilster.

Signaalin lähteenä on 6,3 miljardin vuoden ikäinen tähti HD164595. Sen uskotaan muistuttavan rakenteeltaan meidän Aurinkoamme. Tähän mennessä tähden kiertoradalla on havaittu vasta yksi Neptunuksen kaltainen planeetta. Niitä on kuitenkin mahdollisesti enemmän.

Signaalin tutkimusta johtavien italialaisen SETI-tutkija Claudio Macconen ja venäläisen avaruustutkijan Nikolai Bursovin mukaan löytö on niin merkittävä, että HD164595 tulisi heidän mielestään ottaa jatkuvaan tarkkailuun.

Observerin mukaan SETI suuntasi Kalifoniassa sijaitsevat Allenin teleskoopit kuuntelemaan kaukaista tähteä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Singaalilöytöä on määrä käsitellä syyskuussa SETI:n pysyvän neuvoston kokouksessa Meksikossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)