Verkkouutiset

Ilman hijabia esiintynyttä naista vaaditaan hengiltä Saudi-Arabiassa

Saudiarabialaisen Malak Al Shenrin Twitterissä julkaisema kuva sai konservatiiviset saudiarabialaiset raivostumaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saudi-Arabiassa konservatiiviset sosiaalisen median käyttäjät ovat raivostuneet Twitterissä julkaistusta kuvasta, jossa esiintyy nuori nainen ilman perinteistä saudiarabialaista musliminaisen asua, hijab-päähuivia ja vartalon peittävää abaya-kaapua, kertoo IBT. Kuva on otettu kadulla Riyadhissa.

Dammamin kaupungista kotoisin oleva 21-vuotias opiskelija, joka käyttää peitenimeä Sara Ahmed, jakoi Malak Al Shenri-nimisen naisen tweetin, jonka kuvassa tämä esiintyy sinisessä takissa, monivärisessä hameessa ja nilkkureissa. Kuvan viereen Al Shenri on koonnut kuvakaappauksia tweeteistä, joissa häntä halutaan rangaista väkivallalla. Al Shenriä vaaditaan tweeteissä myös vangittavaksi ”kapinallisena”.

– Tappakaa hänet ja heittäkää hänen ruumiinsa koirille, yhdessä tweetissä sanotaan.

Ahmed kertoo, että Al Shenri julkaisi kuvan Twitter-tilillään, joka sittemin on poistettu. Al Shenri oli tweetannut olevansa matkalla aamiaiselle ilman hijabia ja abayaa, minkä jälkeen hänen seuraajansa olivat pyytäneet kuvatodistetta. Al Shenri julkaisi kuvan, joka lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

– Moni ihminen jakoi kuvan, joka päätyi myös ääri-ihmisten nähtäville. Hän sai uhkauksia, joten hän poisti tweetit. Uhkailu ei loppunut siltikään, joten hän poisti koko tilin, Ahmed kertoo.

Al Shenri on saanut sosiaalisessa mediassa myös paljon tukea erityisesti naisilta.

– He sanovat kirjaimellisesti, että vartalon peittäminen on hänen henkeään tärkeämpää, yksi Twitter-käyttäjistä sanoo.

Konservatiivinen Saudi-Arabia oli otsikoissa viimeksi muutama päivä sitten, kun uudistusmielinen Saudi-prinssi Alwaleed bin Talal vaati, että naiset saisivat alkaa ajaa autoa Saudi-Arabiassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)