Verkkouutiset

Vaatimus Italiasta: ”Rajat kiinni – islam ei ole integroitavissa”

Euro- ja maahanmuuttovastaisen Pohjoisen liiton nokkamies Matteo Salvini vaatii Euroopan rajojen sulkemista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Matteo Salvini osallistui lauantaina mielenilmaukseen Sesto San Giovannissa, missä poliisi ampui perjantaina Berliinin rekkaterroristi Anis Amrin.

Salvinin mukaan Italia on nykyisellään ”poliittisesti Euroopan pehmeä vatsa, joka sallii satojen ihmisten tehdä, mitä lystää”. Hän viittasi muun muassa radikalisoituneisiin maahantulijoihin.

– Anis Amri oli joko hullu tai hänellä oli joku syy kävellä kolmen aikaan aamuyöllä kymmenen minuutin matkan päässä Milanosta, Salvini sanoi Il Populista -lehden mukaan. Tällä hän vihjasi Amrin mahdollisiin islamistikontakteihin Italiassa.

– Italialaisena olen kyllästynyt minuutin hiljaisiin hetkiin, pikkueleisiin ja Facebook-profiileihin. Täällä on jotakin puolustettavaa, hän sanoi.

Salvinin mielestä ”islam ei ole tällä hetkellä integroitavissa yhteiskuntaamme. Sota voitetaan myös olemalla ylpeitä omasta identiteetistämme.”

Ongelma ei hänen mukaansa ole ”yksittäiset muslimit, joiden joukossa on kunnollista väkeä”.

– Mutta oletteko nähneet Sesto San Giovannin muslimiyhteisöä osoittamassa mieltä (terroria vastaan), Salvini kysyi.

– Rajat on suljettava ja aloitettava rajatarkastukset uudelleen. En haluaisi odottaa uusia veritekoja, jotta Eurooppa heräisi. Täällä on puolustettava tulevaisuuttamme ja lastemme turvallisuutta, hän jatkoi.

Salvini on vaatinut useaan otteeseen Schengenin sopimuksen romuttamista.

Pohjoisen liiton valtakunnallinen kannatus liikkuu 10-13 prosentin välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)