Verkkouutiset

Suunnitteli pommi-iskua ”Allahin nimissä” – Saksan tiedustelusta paljastui epäilty ISIS-vakooja

Saksalaismiehen epäillään antaneen tietoja jihadisteille ja suunnitelleen iskua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan kotimaan tiedustelun (BfV) riveistä on paljastunut epäilty myyrä. Deutsche Wellen mukaan 51-vuotias saksalaismies suunnitteli ”Allahin nimissä” pommi-iskua BfV:n päämajaan Kölnissä.

Epäilty toimi myös aktiivisesti ääri-islamistisilla sivustoilla. Hän oli muun muassa jakanut tietojaan islamisteille ja pyrkinyt selvittämään yksityiskohtia islamisteja vastaan suunnitelluista poliisioperaatioista.

Spiegelin mukaan mies oli kääntynyt perheensä tietämättä salaa islaminuskoon vuonna 2014 ja vannoi uskollisuutta itävaltalaiselle ISIS-terroristille Mohamed Mahmoudille. Mahmoud on esiintynyt ISIS:n propagandavideolla, jolla kehotettiin jihadisteja iskemään Euroopassa.

Brittilehti Independentin mukaan BfV ei ole vahvistanut saksalaismiehen ISIS-kytköstä tai pommi-iskusuunnitelmia. Turvallisuuspalvelun mukaan sen työntekijät eivät koskaan olleet vaarassa. Die Weltin mukaan mies oli kehuskellut iskusuunnitelmillaan.

Epäilty jihadisti on pidätetty ja asiaa tutkitaan.

– Häntä syytetään islamististen lausuntojen esittämisestä Internetissä väärällä nimellä ja sisäisen tiedon levittämisestä. Hän tarjoutui lisäksi jakamaan arkaluontoista tietoa BfV:stä, mikä voisi uhata turvallisuuspalvelua, BfV:n tiedottaja kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)