Verkkouutiset

Saksalaiskylä veti uusnatseja nenästä – ”jos Führer vain saisi tietää”

Saksalaiskylä käänsi uusnatsien marssit heitä itseään vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalainen Wunsiedelin kylä on toiminut uusnatsien pyhiinvaelluspaikkana jo 1990-luvulta lähtien. Uusnatsit järjestävät marraskuussa kylässä marssin natsijohtaja Adolf Hitlerin kakkosmiehenä toimineen Rudolf Hessin hautapaikalle.

Enimmillään noin 1 000 asukkaan Wunsiedeliin on virrannut jopa 4 500 uusnatsia.

Ynetin mukaan kyläläiset ovat yrittäneet jo vuosia päästä eroon uusnatseista järjestämällä muun muassa suvaitsevaisuuden puolesta liputtavia vastamielenosoituksia.

Tänä vuonna Wunsiedelin asukkaat päättivät kuitenkin kokeilla täysin uutta lähestymistapaa.

Wunsiedel järjesti ”oikea vastaan oikeaa” (rechts gegen rechts) -kampanjan, jossa paikalliset yritykset sitoutuivat lahjoittamaan 10 euroa uusnatsiliikkeen jättäviä jäseniä tukevalle hyväntekeväisyysjärjestölle jokaiselta uusnatsien marssimalta metriltä.

Itse uusnatsit älysivät kampanjan vasta marssin ollessa käynnissä. Sen sijaan, että lippuja kantavia marssijoita olisi kohdannut Wunsiedelissa vastamielenosoitus, odottikin heitä valtava määrä kirkasvärisiä kylttejä, jossa uusnatseja kiitettiin osallistumisesta kampanjaan.

”Nopeita kuin vinttikoirat, kovia kuin nahka ja anteliaampia kuin koskaan ennen”, yhdessä vanhaan natsisloganiin viittaavassa kyltissä todettiin.

”Jos Führer vain saisi tietää”, toisessa vaaleanpunaisessa kyltissä luki.

Kaiken kukkuraksi marssireitille oli merkitty, kuinka paljon rahaa marssijat olivat jo missäkin vaiheessa tienanneet vastustajilleen.

Kyläläiset jakoivat marssiville uusnatseille myös ruokaa. Ruoanjakopisteiden yläpuolella olevissa kylteissä vitsailtiin Hitlerin ”Mein Kampf” (taisteluni) -teokselle. Kylteissä luki ”Mein Mapf” (ruokani).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)