Saksalaislehti: Poliisi salaa turvapaikanhakijoiden rikoksia

Saksalaislehden reportaasin mukaan maan viranomaiset salaavat turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia.

  • LKS 20151209  mkx989; Asylum seekers wait in front of the State Office of Health and Social Affairs in Berlin (LAGeSo) registration centre in Berlin on December 9, 2015. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / DPA / MICHAEL KAPPELER +++

    Turvapaikanhakijat jonottavat rekisteröintikeskukseen Berliinissä.

    ()

Bild-lehden reportaasissa väitetään Saksan viranomaisten salaavan turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia. Syynä on lehden mukaan halu olla huolestuttamatta saksalaisia.

Bildin uutisesta kertoo tässä Daily Mail.

Lehden mukaan julkisuuteen ei ole kerrottu, että maahan tulevia siirtolaisia on muun muassa värvätty huumekuriireiksi ja huumekauppiaiksi sekä palkattu tekemään varkauksia. Turvapaikanhakijoita on myös saatu myymään varastettua tavaraa. Usein asiakkaina ovat olleet toiset turvapaikanhakijat.

Salailun taustalla on Bildin mukaan ollut poliisin halu välttää Saksan äärioikeiston poliittisen agendan ruokkimista.

Paikallisten rikollisorganisaatioiden kerrotaan värväävän etenkin juuri maahan tulleita turvapaikanhakijoita, koska heillä ei ole mahdollisuutta kertoa tilanteestaan kenellekään.

Bild viittaa esimerkiksi Frankfurtin viranomaisten viime aikoina järjestämiin kokouksiin, joissa on käsitelty kaupungin huumeongelmaa. Turvapaikanhakijoiden rikollisuuden kerrotaan olleen kokouksien puheenaihe.

Tästä huolimatta asian kanssa tekemisissä olevat viranomaiset on Bildin mukaan määrätty vaikenemaan aiheesta, koska ”kyseessä on arka aihe, josta ei saa puhua loukkaavaan sävyyn”.

Saksaan saapui viime vuoden aikana noin 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Määrä oli viisinkertainen edellisvuoteen verrattuna.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.