Verkkouutiset

Saksa haluaa kieltää polttomoottoriautot vuoteen 2030 mennessä

Saksan liittoneuvoston mukaan Euroopassa ei tulisi määräajan jälkeen olla kuin nollapäästöisiä autoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Polttomoottoriautot halutaan Saksassa kieltää vuoteen 2030 mennessä, kertoo talouslehti Forbes saksalaislehti Der Spiegelin tietoihin nojaten. Saksan liittoneuvosto ei tavoitteessaan rajoitu ainoastaan kotimaahansa, vaan tavoittelee kieltoa koko Euroopan unionissa.

Päätöslauselmassa kehotetaan myös Euroopan komissiota ryhtymään toimiin tavoitteen mukaisten direktiivien asettamiseksi. Vaikka Saksan liittoneuvoston päätöslauselmalla ei olekaan juridista merkitystä Euroopan unionissa, on maa ennenkin muokannut unionin toimintaa samansuuntaiseksi tavoitteidensa kanssa.

Tavoitteena on, että 2030 alkaen unionin teillä liikkuisi vain nollapäästöisiä autoja. Tavoitetta kohti pyritään pääsemään päätöslauselmassa verotuksen ja maksujen kautta. Bensiinillä ja dieselillä kulkevia ajoneuvoja ei enää myytäisi.

Samantapaisia tavoitteita on aiemmin esitetty myös muissa Euroopan unionin maissa. Esimerkiksi Hollanti ja Norja ovat tavoittelemassa päästöttömyyttä sähköautoin ja polttokennoin jo vuoteen 2025 mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)