Verkkouutiset

Venäläinen tv-meteorologi: Tänään on hyvä päivä pommittaa Syyriassa

Venäjän valtion omistaman uutiskanavan säätiedotuksessa analysoidaan hävittäjäkoneiden lento-olosuhteita ja näytetään ilmakuvia pommituksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rossija 24 -uutiskanavan sääennustaja muistutti sunnuntaina Venäjän ilmavoimien jatkavan operaatiotaan Syyriassa.

– Asiantuntijat kertovat sen ajoituksen olevan sääolosuhteiden kannalta erinomainen, sääennustaja sanoo videopätkässä brittiläisen The Guardian -lehden mukaan.

Taustalla näkyy venäläisen hävittäjän kuva ja teksti ”lentosää”. Välillä ruudussa välähtää lyhyt videokuva kohteeseen osuvan pommin räjähdyksestä.

Sääennustajan mukaan lokakuu on Syyriassa hyvä kuukausi lennoille. Keskimääräinen tuulen nopeus on vain 2,4 metriä sekunnissa, ja sadetta tulee vain joka kymmenes päivä.

Vaikka pilvisiä päiviä on keskimäärin 13, niin sääennustajan mukaan siitä ei ole vakavaa haittaa operaatiolle, koska pilvet ovat yleensä 4-6 kilometrin korkeudessa eivätkä ne vaikuta aseiden tähtäysjärjestelmiin.

Näissä meteorologisissa olosuhteissa koneet voivat ennustajan mukaan sukeltaa pilvien alle ja suorittaa tehokkaita iskuja maakohteisiin.

– Ilmatorjuntatulta kohdatessaan ne vain nousevat ylemmäs, hän vakuuttaa The Guardianin mukaan.

Katso myös:

Osa videosta englanninkielisin tekstein The Guardianissa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)