Verkkouutiset

Ruotsin uusi puolustusstrategia julki – ”Nato elintärkeä armeijan kehitykselle”

Ruotsin hallitus haluaa lisätä asevoimien yhteistyötä Naton kanssa, ruotsalaislehti paljastaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin hallitus julkistaa perjantaina ehdotuksensa maan uudesta puolustusstrategiasta.

Asiakirjoihin jo etukäteen tutustuneen Svenska Dagbladetin mukaan Ruotsin hallitus pitää Nato-yhteistyötä ”elintärkeänä Ruotsin asevoimien kehittämiselle”. Lisäksi hallitus haluaa syventää kahdenvälistä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa.

Ruotsalaislehden mukaan Ruotsin hallitus katsoo ehdotuksessaan, että maan puolustuksessa tulisi painottaa Nato-yhteistyön kehittämistä ja syventämistä. Asiakirjassa Naton todetaan olevan keskeisessä roolissa niin Ruotsin kuin muidenkin Itämerta ympäröivien maiden turvallisuuspolitiikassa.

Ehdotuksessa ruoditaan myös Venäjän nykytilannetta. Sen mukaan Venäjän asevoimat ovat muodostuneet Itämeren alueella aiempaa ”haastavammiksi”. Lisäksi Ruotsin hallitus on sitä mieltä, että nykyisellään on vaikeaa arvioida, ”kuinka pitkälle Venäjän johto on valmis menemään laajentumispolitiikassaan”.

Ruotsin hallitus pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että jokin toinen maa voisi hyökätä Ruotsiin. Tästä huolimatta ehdotuksessa todetaan, että ”Ruotsin asevoimat on suunniteltava ensisijaisesti vastaamaan aseelliseen hyökkäykseen”.

Hallitus toteaa haluavansa ”lisätä Ruotsin osallistumista Naton kaikkein kehittyneimpiin ja monimutkaisimpiin harjoituksiin, etenkin Naton nopean toiminnan ja suurien sotaharjoitusten osalta”.

Puolustusstrategiassa painotetaan myös kahdenvälistä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa.

”Yhdysvallat on johtava maa sotilaallisen voimansa kehittämisessä ja tätä tulisi painottaa Ruotsin puolustusyhteistyössä”, asiakirjassa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)