Verkkouutiset

Ruotsalaismies kerjäsi rikkaiden ja köyhien asuinalueilla – näin siinä kävi

Ruotsalaisesta "kerjäläiskokeesta" on tullut viraali-ilmiö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokeessa kerjäläistä esittävä mies pysäyttää ohikulkijoita ja pyytää heiltä yhtä kruunua eli noin kymmentä senttiä. Mikäli pysähtynyt antaa kerjäläiselle kruunun, saakin hän rahansa takaisin kaksinkertaisena.

Kokeesta tehty video on kerännyt valtavasti katsojia YouTubessa.

Videolla Konrad Ydhage viettää ensin kaksi tuntia Tukholman varakkaalla Stureplanin alueella ja yrittää pysäyttää ohikulkijoita. Hän ei kuitenkaan saa yrityksistä huolimatta kruunuakaan.

Sitten Ydhage yrittää samaa maahanmuuttajavoittoisessa Rinkebyssä, joka on yksi Tukholman köyhimpiä asuinalueita. Rinkebyssä 34 ihmistä antoi Ydhagelle kruunun jo ensimmäisen 40 minuutin aikana.

Ydhage kuuluu STHLM Panda-nimiseen ryhmään, joka tekee videoita sosiaalisista kokeista.

Ydhage kommentoi videon saavuttamaa suosiota The Localille. Hänen mukaansa suosion taustalla ovat todennäköisesti tulevat vaalit. Kerjääminen on ollut tapetilla vaalien alla.

”Yllätyin siitä, miten paljon masennuin vietettyäni kaksi tuntia Stureplanilla. En saanut minkäänlaista reaktiota ihmisiltä. Minusta tuntui siltä kuin he olisivat vihanneet minua. Rinkebyssä ihmiset olivat taas hyvin ystävällisiä”, Ydhage sanoi The Localille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)