Tanska syyttää Ruotsia vastuuttomasta maahanmuuttopolitiikasta

Tanska aloittaa rajatarkastukset ja syyttää siitä Ruotsia, kertoo The Local.

  • LKS 20150912 Suomeen matkalla olevat irakilaismiehet odottelevat kuudelta Haaparantaan lähtevää junaa Tukholman keskusrautatieasemalla lauantaina 12. syyskuuta 2015. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Turvapaikanhakijoita Tukholman keskusrautatieasemalla.

    ()

Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen kertoi tilapäisten rajatarkastusten aloittamisesta Saksan vastaisella rajalla.

Venstre-puoluetta johtava Rasmussen antoi ymmärtää, että syynä rajatarkastuksiin olivat Ruotsin viranomaisten päätökset.

– Tämä on reaktio Ruotsissa tehtyihin päätöksiin. Ruotsin uusista vaatimuksista seuraa riski, että suuri määrä laittomia pakolaisia rantautuu Kööpenhaminaan, hän sanoi.

Venstren maahanmuuttotiedottajan Marcus Knuthin mukaan Ruotsin "vastuuttomasta maahanmuuttopolitiikasta on yhtäkkiä tullut jättimäinen päänsärky Tanskalle".

– Ruotsissa on ollut avoimet ovet, mutta nyt he käskevät tulijoita menemään naapuriin, Knuth sanoo.

Kunthin mukaan Ruotsiin saapuvien pakolaisten suuri määrä oli itse aiheutettu ongelma. Hänen mielestään Tanskalla on "eettisempi syy" sulkea rajansa kuin Ruotsilla.

– Ei ole erityisen hyvää naapuruutta ensin tuoda satoja tuhansia pakolaisia Ruotsiin ja sitten sulkea rajat, hän sanoi.

Viime vuoden aikana Ruotsi vastaanotti 160 000 turvapaikanhakijaa, kun Tanska vastaanotti vain 18 000.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.