Verkkouutiset

Ruotsidemokraatit nousussa, sosiaalidemokraattien kannatus alimmillaan kolmeen vuoteen

Ruotsidemokraattien kannatus nousee perinteisten pääpuolueiden kustannuksella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttokriittisen ruotsidemokraattien kannatus on Ruotsin TV4:n Novuksella teettämän mielipidemittauksen mukaan noussut 19,4 prosenttiin. Viime syksyn parlamenttivaaleissa puolue sai noin 13 prosentin kannatuksen. Lukua pidettiin tuolloinkin yllättävän suurena.

Opposition suurin puolue maltillinen kokoomus sai Novuksen kyselyssä 23,3 prosenttia ja vaalivoittaja sosiaalidemokraatit 25,1 prosenttia.

Sekä maltillisen kokoomuksen että sosiaalidemokraattien kannatus on laskenut. Asiasta uutisoivan The Localin mukaan sosiaalidemokraattien kannatus on alimmillaan sitten tammikuun 2012.

Ruotsidemokraatit nousi viime viikolla otsikoihin, kun se sai Metro-lehden Yougovilta tilaamassa kyselyssä 25,2 prosentin kannatuksen. Sosiaalidemokraattisen puolueen kannatus oli 23,4 ja maltillisen kokoomuksen 21 prosenttia.

Yougovin kyselyn tulos perustuu 1 527 sen Internet-paneeliin kuuluvan 18–74 -vuotiaan vastauksiin. Paneeliin pääsee mukaan ilmoittautumalla. Siksi sen luotettavuutta pidetään kyseenalaisena.

Novuksen kysely vahvistaa kuitenkin sen, että ruotsidemokraatit on lisännyt kannatustaan merkittävästi. Sen perusteella puolue on suosittu etenkin miesten parissa. Ruotsalaisista miehistä peräti 24,5 prosenttia äänestäisi ruotsidemokraatteja. Naisista puoluetta kannattaa vain 14,5 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)