Verkkouutiset

Kodittomilta romaneilta kiellettiin Ruotsissa nukkuminen kahvilassa – syyttävät terrorismista ja kidutuksesta

Ryhmä romanimaahanmuuttajia valittaa joutuneensa kidutuksen ja terrorismin uhreiksi, kun heitä kiellettiin nukkumasta kodittomille tarkoitetussa yökahvilassa, kertoo The Local.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin Malmössa ei ole nukkumasuojia kodittomille eurooppalaisille maahanmuuttajille, joten kodittomat romanit ovat nukkuneet yökahvilassa. Keskiviikkona ja torstaina romanit oli kuitenkin herätetty kesken unien ja ajettu pois kahvilasta.

Malmön palo- ja pelastuslaitoksen päätöksestä kahvilassa nukkuminen oli kielletty. Kahvilaan oli palkattu vartijoita valvomaan uusien sääntöjen noudattamista.

Matss Nilsson palo- ja pelastuslaitoksesta kertoo, että päätös johtuu terveys- ja turvallisuussyistä.

– Paikka ei ole nukkumiseen soveltuva. On Malmön kunnan tehtävä ratkaista asia, Nilsson kommentoi.

EU-maahanmuuttajien tukihenkilö Saskia Gullstrandin mukaan kodittomien oli torstaina aluksi annettu nukkua yökahvilassa kunhan he käyttivät pehmusteenaan lakanoita ja huopia, eivätkä mattoja.

Keskellä yötä viranomaiset kuitenkin muuttivat ilmeisesti mielensä, sillä romanit herätettiin ravistelemalla ja sytyttämällä valot päälle kahvilaan. Kun he eivät suostuneet lähtemään, heitä uhattiin poliisilla.

Perjantaina romanit kerääntyivät kahvilan eteen osoittamaan mieltään ja kantoivat kylttejä, joissa luki: “Me haluamme vain nukkua!”

– Romanit kuvailevat tätä terrorismiksi ja kidutukseksi. Tämä on heidän mielestään todella, todella hirveää ja he eivät selviä, jos näin jatkuu, kommentoi Gullstrand.

– He eivät voi olla hereillä yötä päivää. Ei se ole fyysisesti mahdollista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)