Verkkouutiset

”Romanit pitäisi laittaa uuniin”

Paikallispoliitikon romanipuheista on noussut kohu Italiassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Milanon liepeillä sijaitsevan Motta Viscontin kunnanvaltuutetun Facebook-kirjoitukset ovat päätyneet valtakunnalliseen mediaan Italiassa.

– Kun koiraroudissakin on aggressiivisempia rotuja, miksi emme myöntäisi, että romanit ovat taipuvaisempia tiettyihin rikoksiin kuin muut ihmiset, kirjoitti keskustaoikeiston listoilta sitoutumattomana valittu 30-vuotias naisvaltuutettu FB-päivityksessään. Hän viittasi lähinnä varasteluun, jonka uhriksi hänen tuttunsa olivat joutuneet.

– Valvontakameroiden kuvat ovat tarpeen, että näitä äpäriä saadaan rangaistua, hän jatkoi.

– Heidät pitäisi laittaa uuniin. Annan ravintolani käyttöön. Jos näette omituista savua piipustani, älkää olko huolissanne, valtuutettu tykitti sanomalehti Corriere della Seran mukaan.

Vasemmisto-opposition edustajat vaativat valtuutetun eroa. Tämä kuitenkin ilmoitti, ettei hänellä ole sellaisia aikomuksia ensinkään.

Kohu on edennyt Italian kansanedustuslaitokseen saakka, ja vasemmisto on vaatinut varapääministeri, sisäministeri Angelino Alfanoa puuttumaan asiaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)