Verkkouutiset

Kirje ISIS:n valtaamasta kaupungista: ruumiita seinillä, kuvaajia amputoidaan, lapset pakotetaan luovuttamaan verta

Islamilaisen kalifaatin valtaaman Raqqan kaupungin elämä on hiljaista, pelottavaa ja puutteenalaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fox Newsin artikkeli ISIS:n valtaamasta Syyrian Raqqan kaupungista toteaa historiallisen kaupungin syöksyneen takaisin keskiajalle.

Eristyneessä kaupungissa jihadistit pakottavat lapsia luovuttamaan verta. Moskeijoissa jaetaan kuolemantuomioita.

Kaupungissa kerrotaan toimivan aktivistiverkosto, joka riskeeraa henkensä pyrkiessään saamaan ulkomaailmaan viestejä. Kampanjan nimenä on ”Raqqa teurastetaan hiljaisuudessa”

”ISIS pyrkii pelottelemaan meitä jatkuvilla tappouhkauksilla, mutta emme pelkää enää, olemme tottuneet kuolemaan. Hinnat ovat korkeita, vettä ja sähköä on vähän. Ei ole kouluja eikä yliopistoja. Meille ei ole mitään merkittävää tekemistä”, verkostoon kuuluva kaupungin asukas toteaa sähköpostissa RaqqAwi-salanimen turvin.

Verkosto pyrkii julkaisemaan silminnäkijäkertomuksia Facebookissa. He ovat myös tehneet ISIS:n vastaisia graffiteja, vaikka terroristiarmeija on musertanut monet toiminnot.

Eräs pakenemaan onnistunut ryhmän jäsen sanoo todistaneensa lasten rekrytointia sotilaiksi. Vanhemmille luvattiin rahaa. Lapset lähetetään kuitenkin itsemurhatehtäviin.

Juominen ja tupakointi on kiellettyä. Kadut ovat täynnä jätteitä eivätkä palvelut toimi. ISIS:n järjestyksenpitäjät partioivat katuja etsien RaqqAwin jäseniä. Kameran kanssa kulkevilta amputoidaan jäseniä tai heidät teloitetaan.

”Kuka tahansa joka taistelee Daeshia (SISIS) vastaan tai jonka kuullaan puhuvan heistä pahaa tapetaan heti”.

Ainoa Raqqan kaupungissa sallittu ei-uskonnollinen opetus liittyy ISIS:n vetoomukseen lääkärien löytämiseksi haavoittuneille sotilaille. 18-30-vuotiaille naisille ja miehille opetetaan pakolla lääketiedettä, ja he keräävät verta kaupunkilaisilta – myös lapsilta.

”ISIS-nimellä tunnettu helvetti on sitä mitä luet sanomalehdistä, kun me elämme sitä joka päivä. Vapauden aukiot joilla kerran seisoimme huutaen Assadin hallinnon epäoikeudenmukaisuutta ja rikoksia vastaan on muutettu teloitusaukioiksi, joiden seinillä maanmiesteni ruumiit roikkuvat”, RaqqAwi kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)