Verkkouutiset

Ranskan jalkapallon EM-kisojen turvamiehistä 82 terrorismilistalla

Ranskan viranomaiset ovat löytäneet kymmeniä EM-kisoihin ilmoitettuja turvamiehiä terrorismilistalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan sisäisen turvallisuuden virasto DGSI on tutkinut 3 500 jalkapallon EM-kisoihin töihin palkatun turvallisuushenkilön taustat. Heidän joukostaan on löytynyt kaikkiaan 82 henkilöä, jotka ovat Ranskan viranomaisten terrorismiseurantalistalla.

Asia ilmenee Le Point -lehden hankkimasta DGSI:n asiakirjasta. Asiakirja on päivätty toukokuun 23. päivälle.

Le Pointin mukaan vain DGSI:llä on pääsy kyseiseen rekisteriin. Lehden mukaan DGSI:n rekisteriin voi päätyä niin islamistisia terrorismikytköksiä omaavia kuin myös äärivasemmistoon ja äärioikeistoon kuuluvia henkilöitäkin.

Le Point kertoo, että listalle voi joutua kevein perustein. Jo pelkän DGSI:n valvonnassa olevan henkilön tapaamisen ja kättelyn kerrotaan riittävän. Listalta ei myöskään voi enää päästä pois, kun sille on kerran joutunut.

Ranskassa perjantaina alkavien jalkapallon EM-kisojen turvatoimet ovat massiiviset. Kisoja valvoo 77 000 poliisia ja kansalliskaartilaista, 13 000 turvamiestä ja 1 000 vapaaehtoista. Kymmenellä stadionilla ympäri Ranskaa pelattaviin kisoihin odotetaan kaikkiaan 2,5 miljoonaa vierasta.

Jihadistijärjestö ISIS on mediatietojen mukaan uhannut iskeä kisoihin. Turvallisuusviranomaisten mukaan uhkaukset on syytä ottaa vakavasti.

Ranskan presidentti Francois Hollande kommentoi asiaa France Inter -radion haastattelussa sunnuntaina.

– Iskun uhka on olemassa. Emme saa kuitenkaan pelätä. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta EM-kisat ovat menestys, presidentti sanoi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)