Verkkouutiset

Lakiesitys toisi Vladimir Putinin pilkkaamisesta jopa kuusi vuotta vankeutta

Venäjällä valmistellaan uutta lakia, joka kriminalisoisi maan presidentin loukkaamisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen parlamenttiedustaja Roman Hudjakov perustelee lakiesitystään presidentin maineen suojelemisella.

Hän kertoo Izvestijalle tajunneensa lain olevan tarpeen havaittuaan joidenkin Youtubeen ladattujen videopätkien sisältävän suoria loukkauksia ja herjausta, jotka oli kohdistettu Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Venäjän valtion median RT:n mukaan lakiesitykselle on otettu mallia Neuvostoliiton viimeisinä aikoina vuonna 1990 säädetystä laista, jossa käsitellään ”Neuvostoliiton presidentin kunnian ja arvovallan suojelemista”.

Laki tekisi Venäjän presidentin instituution pilkkaamisesta laitonta. Teosta voitaisiin määrätä jopa kuuden vuoden vankeusrangaistus.

Venäjän duuman rikosoikeuden valiokunnan varapuheenjohtaja Sergei Fabritsnyi on jo todennut, ettei lakiesityksen ottamiselle käsittelyyn ole mitään estettä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)