Verkkouutiset

Kim Jong-unin uusi piina: kauko-ohjattavat lennokit tuovat elokuvia Pohjois-Koreaan

Kauko-ohjattavat miehittämättömät lennokit ovat kuljettaneet kiellettyä tavaraa rajan yli Pohjois-Koreaan vuodesta 2015 lähtien.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helikopterilennokit ovat kuljettaneet muistikortteja ja USB-muistitikkuja tietoa ja viihdettä ulkopuolisesta maailmasta janoaville pohjoiskorealaisille, kertoo pohjoiskorealainen loikkari, aktivisti Jung Gwang-il.

No Chain -ryhmän perustaneen Jungin mukaan lennokit ovat kuljettaneet kiellettyjä tavaroita Pohjois-Korean rajan yli vuodesta 2015 lähtien, uutisoi CNN.

Muistikorteille ja USB-tikuille on tallennettu länsimaisia ja eteläkorealaisia elokuvia. Korteilla ja tikuilla on myös tv-sarjoja ja musiikkia sekä vapaa pääsy Wikipediaan.

Muistikorttien ja -tikkujen sisällön avulla pohjoiskorealaisille toimitetaan tietoa sulkeutuneen ja eristäytyneen maan ulkopuolelta. Kim Jong-un johtaa Pohjois-Koreaa rautaisella otteella.

Pohjoiskorealaisten aktivistien keskuudessa on keskusteltu aikaisemmin lennokkien käyttämisestä, mutta vasta nyt aktivistiryhmä myöntää käyttäneensä lennokkeja salaa kuljettaakseen tietoa Pohjois-Koreaan.

– Laitan paljon toivoa näiden tikkujen varaan. Uskon, että nämä pystyvät tuomaan vapauden kotimaahani, Jung sanoi Oslon Freedom Forumilla keskiviikkona.

NO Chain -ryhmä ja Human Rights Foundation ovat kaikessa hiljaisuudessa kuljettaneet yli 1 000 muistikorttia ja -tikkua Pohjois-Koreaan helikopterilennokeilla.

Ryhmät eivät kuitenkaan paljasta turvallisuussyistä, mistä maista lennokit lentävät rajan yli Pohjois-koreaan ja mihin ne laskeutuvat.

– Pohjois-Korean hallinto yrittää estää saippuaoopperoiden ja Hollywood-elokuvien esittämisen sekä K-popin kuuntelemisen. Ottaen huomioon hallinnon maineen häikäilemättöminä tyranneina he pelkäävät aika lailla pelkkiä piirrettyjä ja tv-ohjelmia. Tämä haastaa heidän rautaisen otteensa Pohjois-Korean kansasta, totesi Human Rights Foundation puheenjohtaja Thor Halvorssen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)