Verkkouutiset

Poliisi varoittaa: Ruotsin Boråsissa 100 ISIS-kannattajaa

Ääri-islamistien suuri määrä yllätti Ruotsin Boråsissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin Boråsin poliisin mukaan kunnan alueella on jopa 100 ISIS-jihadistijärjestön tukijaa. Ruotsin SVT:n mukaan poliisi on huolissaan heidän radikalisoitumisestaan

”Luku voi vaikuttaa korkealta, mutta se on varmaan samaa luokkaa koko maassa. Kun katsoo pintaa syvemmälle, löytää enemmän kuin aluksi uskoo”, paikallinen poliisipäällikkö Tomas Jansson sanoo.

Boråsissa kaksi poliisia työskentelee täysipäiväisesti radikalisoitumisen torjunnassa. He pyrkivät muun muassa pysäyttämään ISIS:n värväystoiminnan. Tähän mennessä poliisi on löytänyt 80–100 ISIS-tukijaa. Heistä valtaosa asuu Boråsissa ja jotkut myös naapurikuntien alueilla.

Janssonin mukaan ISIS voi pyrkiä värväämään jäseniä tällaisten ihmisten parista.

Kaikkiaan Boråsista on lähtenyt ISIS:n riveihin Syyriaan kymmenkunta ihmistä. Heistä ainakin kolme on menehtynyt taisteluissa.

Boråsin poliisi on tehnyt radikalisoitumista tutkiessaan yhteistyötä Ruotsin turvallisuuspalvelun kanssa. Tietoa on kuitenkin saatu myös huolestuneilta vanhemmilta ja esimerkiksi kouluilta.

”Tämä oli aika yllättävää. Tiesin, että tukijoita löytyy, mutta en sitä, että heitä on niin paljon”, Boråsin kaupungin turvallisuuspäällikkö Bo Hansson kommentoi.

Boråsissa valmistellaan nyt kunnallista suunnitelmaa nuorten radikalisoitumisen estämiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)