Verkkouutiset

Huijarit myivät pitkän parran virallisissa kuvissa sallivia lupia – petostutkinta

"Lupadokumentin" väitettiin antavan muslimeille Tadzikistanissa oikeuden partaan tai huiviin virallisten asiakirjojen valokuvissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Radio Free Europe kertoo Tadzikistanin viranomaisten tutkivan väärien dokumenttien myyntiä muslimeille.

40 dollarin hintaisessa ”lupapaperissa” väitetään, että valtion uskonto- ja perinnekomitea antaa sen haltijalle oikeuden pitkään partaan ja naisten kohdalla hijab-huiviin virallisissa todistuksissa.

Väärennöksiä tutkitaan petoksena sekä uskonnolliseen, etniseen, rodulliseen ja sosiaaliseen vihaan kiihottamisena.

Kuvia ”lupadokumenteista” alkoi levitä Facebookissa huhtikuussa. Värikkäässä paperissa on luvan ostaneen henkilön valokuva ja virallisen näköisiä leimoja.

Ostajien kerrotaan maksaneen valtion uskonto- ja perinnekomitealle niistä 40 dollaria kappaleelta. Kyseinen komitea on olemassa, mutta sillä ei ole ”lupien” kanssa tekemistä.

Tadzikistanin hallitus pyrkii maallistamaan maata. Viranomaiset ovat kieltäneet uskonnolliset huivit koulutytöiltä, kieltäneet alaikäisten käynnit moskeijassa ja lähettäneet islamilaisista kouluista tuhansia opiskelijoita kotimaihinsa.

Äsken tuli julki video, jossa kaksi poliisia pakotti paikallisen muslimin ajamaan partansa. Vastaavia tapauksia kerrotaan olevan paljon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)