Verkkouutiset

Pankkirosvon yllätys tarttui videolle: tielle osunut ”eläkeläinen” olikin entinen erikoisoperaatioiden mies

Venäläinen eläkeläismies pysäytti aseistautuneen pankkirosvon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pankkiin Venäjän Krasnojarskissa iskenyt nuori ryöstäjä koki elämänsä yllätyksen, kun hän yritti poistua rikospaikalta.

Turvakameravideolla (alla) näkyy, kuinka kotitekoisilla tuliaseilla aseistautunut rosvo yrittää poistua pankista ryöstösaalis mukanaan. Tuulikaapissa ollut iäkäs mieshenkilö syöksyy kuitenkin roiston kimppuun, iskee häntä kasvoihin ja kaataa hänet maahan. Pian muut asiakkaat tulevat apuun ja ryöstäjä taltutetaan.

Meduzan mukaan pankkirosvolla kävi huono tuuri. Hänen tielleen osunut mies ei nimittäin ollut kuka tahansa eläkeläinen. 66-vuotias Aleksander Gorbatshev palveli 27 vuotta Neuvostoliiton armeijan erikoisjoukoissa. Hän on osallistunut erikoisoperaatioihin muun muassa Somaliassa, Irakissa ja Pakistanissa.

Hän kertoo luottaneensa taitoihinsa ja kokemukseensa.

– Olin menossa sisälle pankkiin. Tässä vaiheessa hän (ryöstäjä) oli jo hypännyt tiskin yli ja juoksi kohti uloskäyntiä, Gorbatshev toteaa rgs24-uutissivuston haastattelussa.

– En nähnyt häntä ihmisenä. Näin vain mallinuken, jolla oli ase.

Pankkirosvo komensi juostessaan Gorbatshevia siirtymään pois tieltä.

– Hänellä oli kädessään kotitekoinen ase, jonka hän oli jo ladannut. Tartuin aseeseen. Sen piippu poltti sormiani, mutta käänsin sen häntä itseään kohti. Sen jälkeen tyypin pitäminen maassa oli helppoa, sankarieläkeläinen kertoo.

Gorbatshev sai uroteostaan virallisen kiitoksen poliisilta. Pankki puolestaan kiitti Gorbatshevia rannekellolla ja rahasummalla, jota ei ole kerrottu julkisuuteen. Meduzan mukaan se riitti kattamaan miehen velat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)