Verkkouutiset

Pakolaisvyöry Kreikkaan jatkuu – ”Kaksi kuukautta aikaa pelastaa Schengen”

Pakolaisvyöry Kreikkaan jatkuu edelleen. Samaan aikaan jatkuu puhe Schengen-alueen tuhosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM:n mukaan Kreikkaan on saapunut tammikuun 18 ensimmäisen päivän aikana meritse yli 31 000 turvapaikanhakijaa. Koko viime vuoden tammikuussa tulijoita oli alle 1500.

Tämän perusteella IOM arvioi, että Kreikkaan tulijoiden määrä saattaa ylittää viimevuotisen, joka oli 853 650 turvapaikanhakijaa.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja eli niin sanottu EU:n presidentti Donald Tusk sanoi maanantaina Strasbourgissa, että Euroopan unionilla on kaksi kuukautta aikaa saada muuttoliike hallintaan.

Tuskin mukaan ”maaliskuun Eurooppa-neuvoston kokous on viimeinen tilaisuus saada strategiamme toimimaan tai kohtaamme kriisin, kuten Schengenin hajoamisen”

Niin ikään EU:n komission puheenjohtaja Jean-Clauden Juncker soitti maanantaina hälytyskelloja vapaan liikkuvuuden alueen eli Schengenin puolesta.

– Tänään uhkana on Schengen, huomenna kysytään, miksi meillä pitää olla yhteinen valuutta. Euroopan unionin perusteet ovat uhattuna, emmekä ehkä oikein ole huomanneet sitä, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)