Verkkouutiset

Oikeistopopulistien kannatus kasvaa Itä-Saksassa – tasoissa demareiden kanssa

Oikeistopopulistinen Alternative für Deutschland -puolueen kannatus on noussut sosiaalidemokraattien tasolle Saksin osavaltiossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

AfD-puolue sai tuoreimmassa kannatuksessa 13 prosentin kannatuksen, joka on yhtä suuri kuin sosiaalidemokraattisen SPD-puolueen kannatus. Vuosi sitten elokuussa pidetyissä osavaltiovaaleissa AfD sai 9,7 prosentin kannatuksen.

Myös uusnatsien NPD-puolue ylittää osavaltion parlamenttiin vaadittavan äänikynnyksen viiden prosentin kannatuksella.

Ulkomaalaisvastainen Pegida-liike on perustettu Saksin osavaltiossa. Maahanmuuttajien vastaisten mielenosoitusten osanottajamäärä on kasvanut. Maanantaina Pegidan mielenosoitukseen Dresdenissä osallistui 5000 ihmistä.

Ylivoimaisesti suosituin puolue on edelleen konservatiivinen CDU-puolue. Sen kannatus on pudonnut 1,4 prosenttiyksikköä osavaltiovaaleista 38 prosenttiin. Itäisessä Saksassa vahvan vasemmistopuolue Die Linken kannatus on pudonnut vaaleista 1,7 prosenttiyksikköä 17 prosenttiin.

Sittemmin AfD on hajonnut kahtia, kun Saksin pääkaupungista Dresdenistä kotoisin oleva Frauke Petry valittiin puolueen puheenjohtajaksi syrjäyttäen puolueen perustajan, taloustieteen professori Berndt Lucken. Lucke perusti tämän jälkeen oman Alpha-puolueen ja on väittänyt, että AfD:n ovat ottaneet haltuunsa Venäjä-mieliset kansalliskonservatiivit.

AfD-puolue haluaisi pysäyttää ja käännyttää turvapaikanhakijat Saksan rajoilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)