Verkkouutiset

Venäjän oppositiojohtajan hyytävä puhe oikeudessa: En suostu tähän järjestelmään

Tuomiotaan odottava venäläinen oppositiojohtaja sanoo "juntan siepanneen kaiken".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korruption paljastajana tunnetun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin on määrä saada tuomio tammikuussa. Syyttäjä vaatii kotiarestissa olevalle Navalnyille ja hänen veljelleen 8-10 vuoden tuomioita petoksesta.

Interpreter julkaisi Navalnyin oikeudessa pitämän loppupuheen käännöksen. Seuraavat ovat otteita siitä.

Kuinka monta kertaa elämässään voi henkilö joka ei ole tehnyt mitään laitonta pitää viimeisen puheensa? Viimeisen 18 kuukauden aikana tämä on minun kuudes tai yhdeksäs puheeni. Kaikki te – tuomarit, syyttäjät, asianomistajat – tuijotatte pöytää kun puhutte minulle. …Kukaan ei kerro perheelleen tänään: ’Laitoin vankilaan selvästi syyttömän henkilön, ja nyt minun pitää elää sen kanssa’. Ymmärrän kuulevani, että ’mutta varmasti ymmärrät’ tai ’mutta miksi hän kävi (presidentti Vladimir) Putinin kimppuun’…

Minun sanani koskettavat niitä jotka tekevät pahaa tai eivät välitä siitä mitä tapahtuu. Minun sanani ovat sitä varten, että myönnätte, ettei teidän pitäisi kestää valehtelua kaikesta. Minulle kerrotaan, ettei venäläisillä ole intressejä Turkmenistanissa, mutta venäläisten Ukrainan intressien takia piti aloittaa sota. Minulle kerrotaan, ettei kukaan varasta Gazpromilla. Tuon dokumentteja, joista minulle sanotaan — niitä ei ole. …

Mitä enemmän henkilö avustaa valehtelua, sitä enemmän valehtelua hän kohtaa. Valehtelusta on tullut valtion olemus. Eilen Putin puhui ja sanoi ’meillä ei ole palatseja’. Mutta me olemme valokuvanneet kolmea niistä kuukauden ajan!

Miksi kestää tätä valehtelua? Miksi tuijottaa pöytään? Elämä on liian lyhyt tuijotettavaksi pöytään. …Voimme olla ylpeitä vain hetkistä jolloin voimme rehellisesti katsoa toisiamme silmiin, kun teemme jotain arvokasta.

Tämä on varsin sairas tilanne. Ja on ovela, sairas tapa, jonka Kreml on valinnut, jossa se ei yksinkertaisesti laita minua vankilaan vaan yrittää vetää mukaan enemmän ihmisiä. …

En tule koskaan suostumaan tähän maahan rakennettuun järjestelmään. Se on rakennettu varastamaan kaikilta tässä huoneessa. Se on todellinen juntta.

En kadu osaakaan korruption vastaiseen taisteluun tarkoitetuista teoistani. (Lakimieheni Vadim) Kobzev sanoi minulle ’Aleksei, he todella laittavat sinut vankilaan, koska asetut heidän tielleen niin paljon, etteivät he kestä sitä!’ Hän on ennustanut pahaa! Mutta et voi elää ajatuksen kanssa, että ’oi, he laittavat minut vankilaan’. Tajusin sen. Mutta en kadu sitä ja haluan ihmisten ymmärtävän heidän oikeutensa muun muassa vapaaseen kokoontumiseen.

Ja ihmisillä on laillinen oikeus nousta vastaan junttaa joka on vienyt kaiken. Me olemme antaneet heidän varastaa meiltä ja tehdä meistä karjaa.

Kiitän kaikkia heidän tuestaan ja pyydän, että he eivät ’elä valheessa’. He eristävät minut, he laittavat minut vankilaan, joku toinen tulee. En tehnyt mitään mikä oli ainutlaatuista.

”Älä elä valheessa” oli kirjailija Aleksandr Solzhenitsynin (1918-2008) sanonta toimimisesta neuvostoyhteiskunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)