Verkkouutiset

”Miten tähän pitäisi suhtautua?” Näin Putinin Yön susien videolla ylistetään Venäjän nousua

Yön susien juhlissa ylistettiin Neuvostoliittoa ja ammuttiin taivaalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen dokumenttiohjelma Docventures on julkaissut Facebookissa pätkän venäläisen Yön sudet -moottoripyöräjengin järjestämässä jättimäisessä tapahtumassa kuvatusta videosta (alla).

– Sitä odotellessa voidaan kuumotella tätä videota, joka on kuvattu pari viikkoa sitten Sevastopolissa, Krimillä, Putinin suosikkiprätkäjengi Yön susien järjestämillä suht isänmaallisilla kutsuilla. Miten tähän oikein pitäisi suhtautua, Docventuresin päivityksessä kysytään.

Videolla lauletaan Neuvostoliiton hymniä, tervehditään kaksipäistä kotkaa ja ihaillaan sirppiä ja vasaraa. Välillä ammutaan taivaalle.

Yön susien johtaja Aleksander Zaldostanov julistaa juhlavasti ”viidennen imperiumin” ja ”Venäjän valtakunnan uuden aikakauden” nousua.

– Idän valo valaisee ikkunoistamme, pelastaen lännen tuholta, hän toteaa.

Voimakkaan kansallismielinen Yön sudet tunnetaan ”Venäjän presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjenginä”. Aleksander Zaldostanov on Putinin lähipiiriläinen ja tuttu näky jopa valtiollisissa tilaisuuksissa.

Yön sudet on järjestänyt Krimillä useita kansallismielisiä tapahtumia sen jälkeen, kun niemimaa vallattiin Ukrainalta ja liitettiin Venäjään. Jengi oli myös esillä, kun Venäjällä perustettiin maan nykyjohtoa tukeva niin kutsuttuja värivallankumouksia vastustava anti-Maidan-liike. Järjestö on nimetty Ukrainan vallankumouksen näyttämönä olleen Kiovan Maidanin aukion mukaan.

Docventures esittää keskiviikkona yhdeksältä illalla Venäjän ykköskanavan dokumentin World Order.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)