Saksan muslimijohtaja: Koemme uutta vihan ulottuvuutta

Saksan muslimeihin on kohdistunut kasvava määrä vihaa Kölnin uuden vuoden tapahtumien vuoksi.

  • LKS 20160109  koe144; Police men walk next to a water cannon in Cologne, western Germany, on January 9, 2016 to clear the rally of the far-right xenophobic PEGIDA movement, after protesters hurled firecrackers and bottles at officers. The Islamophobic protest takes place in the central square where hundreds of women last week ran a gauntlet of groping hands, lewd insults and robberies in mob violence that has shocked Germany. / AFP / dpa / Oliver Berg - LEHTIKUVA / AFP

    Islamin vastainen mielenosoitus Kölnissä viime lauantaina.

    ()

Maahanmuuttajajärjestöt ja muslimiyhteisöt ovat saaneet uhkailusoittoja ja vihapostia Kölin tapahtumien jälkeen päivässä enemmän kuin tavallisesti kahdessa viikossa, kertoo sanomalehti Die Welt.

Muslimien keskusneuvoston puheenjohtaja Aiman Mazyekin mukaan maan muslimit ovat nyt ”kokemassa vihan uutta ulottuvuutta”. Hänen mukaansa pelkästään viime torstaina 7. tammikuuta neuvosto sai 50 uhkaussoittoa sekä satoja vihamaileja ja kirjeitä. Neuvosto jopa sulki puhelimensa vähäksi aikaa.

– Ruskea roskajoukko raivoaa sosiaalisessa mediassa, kokee saaneensa ennakkoluuloilleen oikeutuksen ja lopultakin tilaisuuden levittää vapaasti vihaansa muslimeja, ulkomaalaisia, erilaisen näköisiä ja eri lailla ajattelevia vastaan, Mazyek sanoo. Ruskealla roskajoukolla hän viittaa natsi-Saksan SA-joukkoihin.

Muslimit ovat joutuneet myös summittaisten pahoinpitelyjen uhreiksi muun muassa Kölnissä.

Mazyekin mukaan Kölnin tapahtumien vuoksi vihamielisyys islamia vastaan leviää edelleen ja kaikki muslimit ovat epäilyksenalaisia. Mazyek muistuttaa, että islamin mukaan naisten seksuaalinen häirintä tai raiskaaminen on suuri synti.

Myös liittokansleri Angela Merkel otti maanantaina kantaa maassaan nousseeseen muslimivastaiseen mielialaan. Hänen mukaansa hyökkäyksillä maassa asuvia muslimeja vastaan ei ole mitään oikeutusta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.