Verkkouutiset

Angela Merkelin mukaan burkaan pukeutunut nainen tuskin voi integroitua

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ottanut kantaa Saksassa ja Euroopassa käytävään pukeutumiskeskusteluun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useissa Euroopan maissa on käytä keskustelua musliminaisten pukeutumisesta, niin kasvot peittävistä burkista aina kehon peittävään burkini -ranta-asusteeseen. Näitä on kielletty muun muassa Ranskassa ja Italiassa. Esimerkiksi Veneton maakunnan kuvernööri Luca Zaia olisi La Repubblican haastattelussa valmis kieltämään burkinit maakunnan rannoilta.

Ranskan pääministeri Manuel Valls totesi keskiviikkona, että ”burkinit eivät sovi Ranskan arvomaailmaan. Se ei ole uimapuku vaan naisten alistamiseen pohjautuvan ideologian ilmentymä”.

Angela Merkel puolestaan sanoo Redaktionsnetzwerk Deutschlandille, että burka on integraation este.

– Minun mielestäni täysin verhotulla naisella on Saksassa tuskin mahdollisuutta integroitua yhteiskuntaan, hän sanoo.

Maan sisäministeri Thomas de Maizière valmistelee jonkinlaista esitystä burkakiellosta osana terrorismin vastaista pakettia. Merkelin mukaan de Maizièrellä on hänen täysi tukensa. Totaalista burkakieltoa Saksaan ei kuitenkaan ole tulossa, mutta ainakin ne voitaisiin kieltää autoa ajattaessa ja viranomaisissa asioitaessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)