Verkkouutiset

Merkel ei halua uusia Nato-tukikohtia Baltiaan eikä Puolaan

"Ei ole mitään syytä, miksi Naton ja Venäjän välinen sopimus ei olisi voimassa."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, ettei hän kannata uusien Nato-tukikohtien perustamista Baltian maihin eikä Puolaan.

– Ei ole mitään syytä, miksi Naton ja Venäjän välinen sopimus ei olisi voimassa, Merkel sanoi tavatessaan Naton pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin.

Asiasta kertoo Euractiv-lehti.

Nato ja Venäjä sopivat vuonna 1997, että ne eivät pidä toisiaan vihollisina. Samalla sovittiin, että Nato ei perusta Itä-Euroopan maihin pysyviä sotilastukikohtia.

Nato on tänä keväänä harkinnut tukikohtien perustamista. Niitä ovat vaatineet erityisesti Natoon kuuluvat Baltian maat, koska ne kokevat turvallisuutensa heikentyneen Ukrainan kriisin takia.

Merkelin mukaan Nato-maat ovat edelleen vastuussa toistensa turvallisuudesta, mutta Venäjä-sopimus asettaa toiminnalle rajat.

Usein tulkintojen mukaan Venäjä on rikkonut omaa puoltaan sopimuksesta valtaamalla Krimin.

Rasmussen sanoo, että uusia tukikohtia voidaan perustaa ”järkevissä rajoissa”.

Nato järjestää syyskuussa huippukokouksen, jossa järjestölle valitaan uusi pääsihteeri. Ukrainan kriisin odotetaan nousevan tärkeimmäksi keskustelunaiheeksi. Naton ja Venäjän välinen yhteistyö on ainakin kokoukseen saakka jäädytetty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)