Verkkouutiset

Matkustajakone taivaalla samaan aikaan pudotetun venäläiskoneen kanssa – ”kuulin varoitukset”

Matkustajakoneen lentäjän mukaan turkkilaishävittäjät varoittivat toistuvasti tiistaina alas ammuttua venäläiskonetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Libanonilaisen Middle East Airlinesin Beirutista lähtenyt matkustajakone oli ilmassa tiistaina samaan aikaan, kun turkkilaiset hävittäjät pudottivat venäläisen Su-24-rynnäkkökoneen Turkin ja Syyrian rajalla. Toinen koneen piloteista menehtyi.

Turkkilaisten ja venäläisten versiot tilanteesta ovat erilaiset. Turkin mukaan kone loukkasi sen ilmatilaa ja sitä varoitettiin useita kertoja ennen ampumista. Venäjä on kiistänyt sekä väitteen ilmatilaloukkauksesta että varoituksista. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on jopa syyttänyt koneen Turkkia tarkoituksellisesta provokaatiosta.

Turkki on sittemmin julkaissut nauhoitteen (video alla), jonka se katsoo todistavan varoitukset. Venäläiskoneen lentäjä on kiistänyt väitteen Venäjän mediassa.

”Vahvistan heidän nauhoitteensa olevan oikea. Kuulin nämä täysin samat varoitukset uudestaan ja uudestaan”, libanonilaiskoneen nimettömänä pysyttelevä lentäjä sanoo Al Arabiya Newsille.

Asiasta uutisoivan Daily Sabahin mukaan lentäjä kertoo nauhoittaneensa osan varoituksista puhelimellaan.

”Nauhallani kuuluu oikeastaan loppuosa (varoituksista), koska minusta alkoi tuntua, että tosi oli kyseessä”, hän selvittää.

Pilotti kertoo kuulleensa vastaavia varoituksia parisen kertaa viikossa viimeisen kuukauden aikana. Nyt tilanne oli kuitenkin erilainen.

”Tässä tapauksessa oli erilaista se, että turkkilainen upseeri huusi ja vaikutti kireältä. Aiemmin varoitukset olivat olleet paljon rauhallisempia. Tiesin, että jotain tapahtuisi”, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)