Verkkouutiset

Italialaisten asenne maahanmuuttajia kohtaan tiukkenee

Kolmannes italialaisista pitää maahanmuuttajia uhkana, kertoo tuore mielipidemittaus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demos-tutkimuslaitoksen sunnuntaina julkaiseman mielipidemittauksen mukaan 36 prosenttia italialaisista on sitä mieltä, että maahanmuuttajat ovat uhka heidän työllistymiselleen. Vuosi sitten tammikuussa tätä mieltä oli 33 prosenttia italialaisista.

Vastaavasti 34 prosenttia italialaisista pitää maahanmuuttajia uhkana yleiselle järjestykselle ja henkilökohtaiselle turvallisuudelleen. Vuosi sitten tammikuussa tätä mieltä oli 31 prosenttia maan kansalaisista.

Tämä uhkakuva oli italialaisten keskuudessa laskussa vuodesta 2007 lähtien (51 %) aina joulukuuhun 2012 saakka (26 %), mutta se on jälleen kääntynyt selvään nousuun.

Suurin muutos on tapahtunut käsityksissä maahanmuuttajien aiheuttamasta uhasta italialaisten uskonnolle, kulttuurille ja identiteetille. Tätä pitää nyt uhkana 30 prosenttia italialaisista, kun vuosi sitten sen katsoi uhaksi 23 prosenttia maan kansalaisista.

Suhtautuminen jatkuvasti maahan tulevien pakolaislaivojen ihmislasteihin jakaa kansan likipitäen kahtia. Italialaisista 44 prosenttia on sitä mieltä, että pakolaiset on otettava vastaan. Sen sijaan 45 prosenttia on sitä mieltä, että heidät pitäisi käännyttää. Haastatelluista 11 prosenttia ei osaa tai ei halua sanoa tähän kantaansa.

Tutkimukseen haastateltiin 20.-23. tammikuuta 1026 italialaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)