Verkkouutiset

Venäjän koneita lentää pimeinä Itämerellä: Nato pysäytti neljässä päivässä kymmenen kertaa

Liettuan mukaan hävittäjät saattoivat viime viikolla kymmenen kertaa Venäjän sotakoneita pois läheltä sen rajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liettuan puolustusministeriön tiedotteen mukaan Naton hävittäjät nousivat 15.-18. kesäkuuta kymmenen kertaa ilmaan tunnistamaan ja saattamaan pois Venäjän sotilaskoneita. Ne kulkivat Itämerellä Venäjän ja Kaliningradin välillä, eli myös Suomenlahdella.

Tapauksista kolme oli maanantaina 15. kesäkuuta. Kaksi Venäjän Il-20 -tiedustelukonetta lensi transponderit poissa päältä eli ”pimeänä”, ilman ilmoitettua lentosuunnitelmaa ja vastaamatta lennonjohtokeskusten yhteydenottoihin.

Myös 16. kesäkuuta Naton hävittäjät nousivat kolmesti saattamaan kutsumattomia tulijoita. Venäjän koneet olivat Il-20 -tiedustelukone, Il-22 -johtokone, A-50 -tutkakone, An-26 -kuljetuskone ja kaksi MiG 31-hävittäjää. Useimmilla oli transponderit poissa päältä ja vain jotkut vastasivat radioyhteydenottoihin.

17. kesäkuuta kolmessa tapauksessa mukana oli Tu 22M -pommikoneita. 18. kesäkuuta Nato kävi vielä saattamassa pois Il-20 -hävittäjän.

Liettuassa olevat Naton hävittäjät ovat Typhooneja Italiasta ja F-16 -koneita Norjasta. Kymmenen tapausta viikossa on viime aikojen korkein määrä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)