Verkkouutiset

Kuvapaljastus Pohjois-Koreasta: Tätä Kim Jong-un ei halua maailman näkevän

Uskaliaan kuvaajan otokset tarjoavat harvinaisen kurkistusikkunan eristäytyneeseen diktatuuriin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreassa vieraillut valokuvaaja ja bloggaaja Michal Huniewicz on kuvannut salaa sarjan kuvia tavallisten ihmisten elämästä Kim Jong-unin johtamassa diktatuurissa.

Huniewicz on julkaissut kuviaan blogissaan ja twitterissä (alla). Koko kuvasarjaan voi tutustua tämän linkin takaa. Kuvista on uutisoinut muun muassa The Sun.

Lehti kuvaa Huniewiczin otoksia ”kuviksi, joita Kim Jong-un ei halua maailman näkevän”. Niissä paljastuu eristäytyneen valtion köyhyys. Huniewicz onnistui jopa salakuvaamaan pohjoiskorealaisia sotilaita.

Pohjois-Korean tiedetään pitävän turisteja tiukassa talutusnuorassa. Valokuvaamista valvotaan tarkasti, eivätkä turistien kanssa kiertävät oppaat salli koskaan kuvaamista ilman lupaa. Pohjois-Korean johto vaalii tarkasti ulkomaille virtaavia tietoja maan todellisesta tilanteesta.

”Suurin osa kuvista on laittomia, joten niiden kautta saa rehellisemmän kuvan maailman mystisimmästä maasta”, Huniewicz kertoo.

”Minulle sanottiin, että minut pidätettäisiin, jos minun hallustani löytyisi tällaisia kuvia”, hän jatkaa.

Huniewicz oli joutunut salakuljettamaan kuvansa pois maasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)