Putin uhkasi hirttää virkamiehen, jos maantie ei valmistu

Vallatun Krimin tiehankkeen eteneminen ei tyydytä Venäjän presidenttiä.

  • LKS 20160301 MOW5484; Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with heads of Russia's oil companies at the Kremlin in Moscow, on March 1, 2016. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SPUTNIK / ALEXEI NIKOLSKY

    Vladimir Putin.

    ()

Krimillä Venäjän kustantama tiehanke on edennyt verkkaisesti. Tarkoituksena on yhdistää alueen pääkaupunki Simferopol Kertšinsalmeen paremmalla tieyhteydellä, joka kytkeytyisi myöhemmin salmen yli rakennettavaan siltaan.

Kertšinsalmen silta liittäisi Venäjän ja Krimin maateitse toisiinsa. Toistaiseksi niiden välillä on vain lauttaliikennettä ja ainoa maayhteys kulkee Ukrainan hallitseman alueen kautta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei kuitenkaan ole tyytyväinen tiehankkeen etenemiseen, kertoo Radio Free Europe.

"Meillä täytyy olla konkreettinen vastuuhenkilö jonka voimme hirttää, mikäli hän epäonnistuu tehtävässään", Putin sanoi valtauksen vuosipäivän juhlassa Tuzlan saarella perjantaina.

Venäjä valtasi Krimin vuonna 2014 ja liitti kyseenalaisen kansanäänestyksen jälkeen alueen itseensä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.