Verkkouutiset

Brysselin terrori-iskusta vangittu ruotsalainen esiintyi aiemmin hyvän kotoutumisen dokumentissa

Yksi terrorisolun pääepäillyistä oli 11-vuotiaana Malmössä siirtolaisdokumentin tähtenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aftonbladet kertoo Osama Krayemin vanhempien olevan syyrialaisia siirtolaisia, jotka ovat halunneet poikansa integroituvan ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Perhe oli mukana 2005 dokumentissa Utan gränser – en film om idrott och integration. Siinä nuori jalkapalloharrastaja Osama Krayem osoitti IFK Malmön jalkapallon auttaneen hänen sopeutumistaan. Paikallisella seuralla oli integraatioprojekti.

Sydsvenskanin arvostelussa dokumentista 2005 kehuttiin, että jalkapallohullut Krayemin pojat olivat ”keskeisessä roolissa näyttämässä urheilun roolin integraatiossa”.

Myöhemmällä iällä Osaman tuttavat sanoivat huomanneensa, että hän ei juhlinut eikä juonut. Kun hän päivitti Facebookiin kuvia itsestään ISIS:n lippujen ja aseiden kanssa, sitä pidettiin vain coolina.

Osama Krayem oli ollut harjoittelussa Malmön kaupungilla. Hän säästi palkastaan vuoden ajan, kunnes lähti Syyriaan ja liittyi ISIS:iin. Sieltä hän palasi Kreikkaan pakolaisena ja tuli lopulta Brysselin Molenbeekiin.

Osama Krayem otettiin kiinni 8. huhtikuuta Etterbeekissä. Hänet on vangittu yhtenä 32 henkilöä tappaneiden Brysselin iskujen pääepäiltynä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)