Verkkouutiset

Uudet kuvat Kim Jong-unista järkyttivät – ”voi johtaa kapinaan”

Pohjois-Korean itsevaltaisesta johtajasta julkaistut kuvat ovat omiaan ruokkimaan huhuja hänen väitetyistä terveyshuolistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean valtiollinen tietotoimisto KCNA on julkaissut tuoreita kuvia maan diktaattorista Kim Jong-unista. Kuvissa Kim tarkastaa pääkaupunki Pjongjangin ulkopuolella sijaitsevaa valtion maatilaa numero 1116.

Vakavasti ylipainoinen hellehattuun pukeutunut Kim vaikuttaa kuvien perusteella lihoneen entisestään. Tämä on herättänyt huolta nuoren johtajan terveydentilasta.

Kim katosi viime syksynä julkisuudesta kuukaudeksi. Tätä ennen epäterveeltä vaikuttaneen Kimin havaittiin nilkuttavan ja käyttävän keppiä Pohjois-Korean median julkaisemalla videolla. Tuolloin huhuttiin jopa vallankaappauksesta. Katoamisen syyn uskotaan kuitenkin liittyvän miehen terveydentilaan. Monien lähteiden mukaan johtajalle tehtiin lääketieteellinen toimenpide. Kimin terveyshuolet on liitetty vahvasti hänen vakavaan ylipainoonsa.

Viimeaikoina julkaistujen kuvien perusteella Kim on lihonut merkittävästi sen jälkeen, kun hän astui valtaan vuonna 2011.

”Tiedämme, ettei hän ole kovinkaan terve. Jos hän sairastuu vakavasti, on mahdollista, että se synnyttää levottomuuksia tai jopa armeijatahojen vallankumoukseen”, Pohjois-Koreaan erikoistunut Tokion Wasedan yliopiston professori Toshimitsu Shigemura sanoo Telegraphille.

Kimin asemaa valtion johdossa on pidetty epävarmana. Hän on väitetysti teloituttanut tai siirtänyt sivuun monia maan armeijan johtohenkilöitä.

Kimin uskotaan myös perineen isänsä ja maan entisen diktaattorin Kim Jong-ilin epäterveet elämäntavat, joihin liittyy runsaasti epäterveellistä ruokaa ja alkoholia.

Pohjois-Koreassa kärsitään parhaillaan orastavasta nälänhädästä. YK:n mukaan maata vaivaava kuivuus voi johtaa loppuvuodesta pahaan ruokapulaan. Jo nykyisellään peräti 70 prosenttia pohjoiskorealaisista kärsii YK:n mukaan ”epävarmuudesta” ravintonsa suhteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)