Verkkouutiset

Kiina otti etäisyyttä Venäjään Ukrainan kriisissä

Kiina on ottanut etäisyyttä Venäjään YK:n turvallisuusneuvostossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat vaati turvallisuusneuvoston kokouksessa päätöslauselmaa, jossa Krimille sunnuntaille suunniteltu kansanäänestys julistettaisiin laittomaksi. Venäjä luonnollisesti vastusti päätöslauselmaa. Neuvosto äänestänee lauselmasta viimeistään lauantaina.

Kiina otti kokouksessa etäisyyttä Venäjään. Kiinan YK-lähettiläs Liu Jieyi sanoi, että Ukrainan alueellista koskemattomuutta täytyy kunnioittaa.

Yleisradioyhtiö RAI:n lainaamien diplomaattilähteiden mukaan tämä saattaa merkitä sitä, että Kiina pidättäytyy äänestämästä päätöslauselmasta, jolloin Venäjä jää yksin vastustamaan sitä.

Kokoukseen osallistunut Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk totesi, että ”kaikki muut turvaneuvoston jäsenmaat paitsi yksi tukivat Ukrainan suvereniteettia, itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta”.

Jatsenjuk sanoi, että Krim on osa Ukrainaa, eikä hän hyväksy tekaistua kansanäänestystä. Hän myös lupasi, että kaikkia vähemmistöjä maassa suojellaan ja että Ukraina on valmis neuvottelemaan Venäjän kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)