Verkkouutiset

O.K.-käsimerkkiä väitetään rasistiseksi

Peukalon ja etusormen ympyrää Valkoisessa talossa näyttäneiden syytetään esittäneen valkoisen ylivallan tunnuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erikoinen kohu alkoi Fusion-julkaisun toimittajan twiitistä. Siinä oli valokuva kahdesta Valkoiseen taloon akkreditoidusta toimittajasta, jotka tekivät kumpikin kädellään kameralle O.K.-merkin. Twiitti irvaili kyseessä olevan ”vain kaksi ihmistä tekemässä valkoisen vallan käsimerkkiä”.

Independent tarttui aiheeseen ja sai siitä suuren jutun. Kyse vaikuttaa olevan konservatiivien ja liberaalien välisistä infosodista ja trollatuksi tulemisesta.

Independentin tulkinnan mukaan ”kaksi konservatiivia journalistia on synnyttänyt voimakasta paheksuntaa sosiaalisessa mediassa tekemällä käsimerkin, jonka jotkut ovat tulkinneet valkoisen ylivallan käsimerkiksi”.

Valokuvassa oleva naistoimittaja ihmettelee syytöstä, sillä hän on Puerto Ricosta. Hän sanoo heidän haastavan Independentin oikeuteen. Kuvan miehellä on persialaistaustainen vaimo ja lapsi hänen kanssaan.

Independent kehittää jutussaan syytökselle taustaa ja väittää antisemitismiä vastaan toimivan Anti-Defamation Leaguen (ADL) määritelleen eleen rasistiseksi. ADL kuitenkin on puhunut aivan toisenlaisesta, kahdella kädellä tehtävästä käsimerkistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)