EU-kriittinen ranskalaispuolue hakee Venäjältä 27 miljoonan euron vaalilainaa

Ranskan Kansallinen rintama hakee suurta lainaa Venäjältä vaalikampanjointia varten.

  • LKS 20160129 CAC3105; French far-right Front National (FN) party president Marine Le Pen (L) and Dutch far-right Freedom Party leader Geert Wilders (R) give a press conference at the end of the first ENF (Europe of Nations and Freedom) congress in Milan on January 29, 2016. / AFP / GIUSEPPE CACACE - LEHTIKUVA / AFP

    Marine Le Pen ja Hollannin EU-kriittisen Vapaus-puolueen johtaja Geert Wilders EU-parlamentin ENF-ryhmän kokouksessa tammikuussa.

    ()

Marine Le Penin johtama oikeistopopulistinen ja maahanmuutto- ja EU-kriittinen Kansallinen rintama on hakenut Venäjältä 27 miljoonan euron lainaa.

Asiasta uutisoi The Timesiin viittaava Moscow Times. The Timesin tiedot ovat peräisin puolueen varainhoitajalta. Hänen mukaansa rahaa tarvitaan vuoden 2017 vaalikampanjointiin.

Kansallisen rintaman taloudelliset siteet Venäjälle nousivat otsikkoihin vuonna 2014, kun puolue sai 11 miljoonan euron lainan Venäjään kytketyltä pankilta.

Marine Le Pen on antanut julkisuudessa lausuntoja, joissa hän on muun muassa todennut Krimin Venäjään liittämisen olleen oikeutettu toimenpide. Kansallisen rintaman poliitikot ovat myös kritisoineet EU:n Venäjä-pakotteita.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.