Verkkouutiset

Karmea todistus tarttui videolle – nämä linnun sanat voivat paljastaa murhaajan

Yhdysvalloissa pohditaan, voiko lemmikkipapukaija olla todistaja tai todiste murhaoikeudenkäynnissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen Newayagon piirikunnassa tutkitaan murhaa, josta voi tulla erikoinen ennakkotapaus. Murhan ainoa todistaja saattaa nimittäin olla uhrin lemmikkipapukaija.

45-vuotias Martin Duram ammuttiin kuoliaaksi kotonaan viime vuoden toukokuussa. Murhasta epäillään uhrin vaimoa, Glenna Duramia. Hänet löydettiin murhapaikalta ampumahaava päässään.

Martin Duramin vanhempien mukaan miehen harmaapapukaija, Bud, todisti murhan ja toistelee edelleen vertahyytävästi surmahetkeä. Heidän kuvaamallaan videolla (alla) papukaija vaikuttaa ensin toistavan kahden ihmisen välistä riitaa.

”Älä —– ammu”, kuuluvat sitten viimeiset sanat (videolla kohdassa 0.35).

Paikallisiin uutislähteisiin viittaavan Washington Postin mukaan Newayagon piirikunnan syyttäjä Robert Springstead on paljastanut viranomaisten pohtivan tosissaan, voidaanko linnun puheet hyväksyä todistusaineistoksi oikeudessa.

Martin Duramin ex-vaimo Christina Keller on ottanut Budin luokseen murhan jälkeen. Hänen mukaansa lintu toistelee miehen ja naisen välistä kiivasta riitaa, jotka päättyvät aina samoihin viimeisiin sanoihin.

– (Äänet kuuluvat) kahdelle ihmiselle, jotka tunnen.

– Se on rajua. Kotini kylmenee, kun näin käy.

Oppimiskykyiset ja älykkäät harmaapapukaijat tunnetaan hyvinä puheen matkijoina. Ne toistelevat tavallisesti usein kuulemiaan fraaseja ja sanoja, mutta voivat myös käyttää lausahduksia, jotka ne ovat kuulleet vain pariin kertaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)