Verkkouutiset

ISIS-loikkari paljasti karmivan salaisuuden: Tämän takia teloitettavat ovat niin rauhallisia

ISIS-jihadistien palveluksessa ollut kääntäjä kertoo yksityiskohtia teloituksista ja kohutun ”Jihadisti-Johnin” asemasta järjestössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen ISIS-tulkki Saleh (nimi muutettu) kertoo Sky Newsin haastattelussa nähneensä, kuinka Jihadisti-Johnina tunnettu brittiläinen Mohammed Emwazi surmasi ISIS:n japanilaisen panttivangin Kenji Goton.

Hänen mukaansa Emwazi nauttii suurta arvostusta järjestössä.

”Turkkilainen käski asettelemaan kameraa sinne ja tänne, mutta John oli iso pomo. Hän käski kaikkia koko ajan toimimaan nopeammin. Häntä kunnioitettiin. Vain hän antoi käskyjä ja muut toimivat”, ISIS-jihadisteja Turkkiin paennut Saleh selittää huonolla englannilla.

Hän on ainoa julkisuuteen tullut henkilö, joka on vahvistanut nähneensä Emwazin tappaneen panttivankeja.

Emwazi on tullut tunnetuksi amerikkalaisen toimittajan James Foleyn mestaajana. ISIS julkaisi laajaa huomiota herättäneen videon Foleyn teloituksesta viime syksynä. Emwazin epäillään surmanneen muitakin ulkomaalaisia panttivankeja.

Saleh vihjailee. että Emwazin halukkuus ja kyky surmata ulkomaalaisia on syy miehen korkealta vaikuttavaan asemaan järjestön hierarkiassa.

Saleh paljastaa haastattelussa yksityiskohtia jihadistien julmista videoteloituksista. Hänen mukaansa lukemattomat harjoitusteloitukset ovat syy siihen, miksi teloitettavat vaikuttavat videoilla niin rauhallisilta.

”Minua käskettiin sanomaan heille, ettei mitään ongelmia olisi. Ottaisimme vain videon. Emme tappaisi, haluaisimme vain, että heidän hallituksensa lakkaa hyökkäämästä Syyriaan. Meillä ei ole ongelmia heidän kanssaan, he ovat vain meidän vieraitamme”, Saleh selittää.

Hänen mukaansa ulkomaalaisille panttivangeille annetaan jopa uudet nimet, jotta he tuntisivat olonsa turvallisemmaksi. Esimerkiksi Kenji Gotoa kutsuttiin Abu Saadiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)