Verkkouutiset

Amerikkalaistoimittajan mestanneen jihadistin henkilöllisyys paljastui

Toimittaja James Foleyn mestanneen brittiläisen IS-taistelijan henkilöllisyys on selvinnyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläisen Daily Mirrorin mukaan tiedusteluviranomaiset ovat selvittäneet Jihadisti-Johnina tunnetun taistelijan henkilöllisyyden. Henkilöllisyys aiotaan paljastaa muutaman päivän sisällä.

IS-järjestöön kuuluva taistelija oli ollut Fox Newsin mukaan brittitiedustelun kiikarissa yli vuoden. Hän oli aiemmin toiminut rahankerääjänä arabitaustaisissa hyväntekeväisyysjärjestöissä Lontoossa.

Mies lähti Syyriaan noin vuosi sitten. Häntä ei oltu alun perin luokiteltu suureksi riskiksi.

”Kuten niin moni muukin, hän kuitenkin radikalisoitui hetkessä, katosi ja matkusti Lähi-itään”, tiedustelulähde kommentoi.

Jihadisti-John tuli tunnetuksi IS-järjestön julkaisemasta videosta, jossa hän mitä ilmeisimmin mestasi amerikkalaistoimittaja James Foleyn ja kertoi englanninkielisen viestin Yhdysvaltojen presidentille Barack Obamalle.

John totesi selvällä brittiaksentilla toimittajan kuolleen vastauksena Yhdysvaltojen ilmaiskuihin Irakissa.

Jotkut asiantuntijat ovat epäilleet mestausvideon olleen propagandatarkoituksessa tehty lavastus. Monet uskovat todellisen teloituksen tapahtuneen jo aiemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)