Verkkouutiset

ISIS-jihadistien salainen maailmanlopun suunnitelma julki

Tuoreen ISIS-asiakirjan väitetään valottavan järjestön taustoja ja sotasuunnitelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useissa uutismedioissa on raportoitu tutkivaan journalismiin erikoistuneen American Media Instituten haltuunsa saamasta Pakistanista löytyneestä urdunkielisestä asiakirjasta, jossa käsitellään laajoja alueita Irakissa ja Syyriassa valloittaneen ISIS-jihadistijärjestön tulevaisuudensuunnitelmia.

Israel National Newsin julkaiseman American Media Instituten artikkelin mukaan salaisessa asiakirjassa kerrotaan muun muassa kuusivaiheisesta ”maailmanlopun suunnitelmasta”.

Suunnitelma on osaksi kuin suoraan al-Qaida -islamistijärjestöltä. Sen kolme ensimmäistä vaihetta ajoittuivat asiakirjan mukaan jo vuosille 2000–2010.

Suunnitelman ensi vaiheissa viitataan selvästi vuoden 2001 WTC-iskuihin sekä puhutaan Yhdysvaltojen vetämisestä mukaan ”useilla eri rintamilla käytävään sotaan” eri puolilla arabimaailmaa.

Vuosina 2007–2010 järjestön tavoitteena oli asiakirjan mukaan ollut omavaraisuus sekä epävakauden ruokkiminen Syyriassa ja myös muissa Irakin naapurimaissa. Seuraava tavoite on ollut lännen talousjärjestelmien häirintä.

Tällä hetkellä eletään jo suunnitelman viidettä vaihetta. Sen tavoitteena on ”kalifaatin perustaminen”. Asiakirjassa esitetyn suunnitelman kuudennen ja viimeisen vaiheen on määrä alkaa vuonna 2017. Sitä luonnehditaan ”avoimeksi sodankäynniksi”.

American Media Instituten haastatteleman Yhdysvaltojen sotilastiedustelun entisen johtajan kenraali Michael Flynnin mukaan asiakirja on aito.

”Siinä käydään läpi heidän suunnitelmansa ja tavoitteensa. Kyseessä on varoitus, joka meidän on huomioitava”, hän kommentoi.

Niin sanotun maailmanlopun suunnitelman lisäksi asiakirjassa vedotaan myös muihin islamistijärjestöihin kuten al-Qaidaan ja Talibaniin ja kehotetaan niiden jäseniä liittymään ISIS-järjestöön. Lisäksi suunnitelmassa väitetään, että ISIS-järjestö valmistelee Intiassa suurta hyökkäystä, jonka tavoitteena on johtaa ”apokalyptiseen kohtaamiseen” Yhdysvaltojen kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)