ISIS iski kemiallisilla aseilla ‒ satoja uhreja

Terroristijärjestö ISIS on käyttänyt Irakin pommituksissaan toistaiseksi tunnistamatonta kemiallista ainetta.

  • LKS 20160216 Iraq government troops remove bombs planted in houses and streets in Ramadi's Husseiba easten district on February 15, 2016, after retaking the city from the Islamic State group. The government retook Ramadi over the past weeks and efforts to reconquer more land from IS are now expected to focus on Mosul, the jihadists' main hub in Iraq. / AFP / MOADH AL-DULAIMI - LEHTIKUVA / AFP

    Pommitusten jälkiä Irakissa.

    ()

Terroristijärjestö ISIS on pommittanut tällä viikolla Irakissa tykistönammuksilla, jotka ovat sisältäneet vielä tunnistamatonta kemiallista ainetta, kertoo The Wall Street Journal. Irakin pääministeri Haider al-Abadi ilmoitti asiasta perjantaina.

Tazan kaupungin viranomaiset kertovat, että noin 400 kaupungin asukasta on kuollut räjähdyksissä. Yksi kuolonuhreista oli 3-vuotias tyttö, joka kuoli keuhko- ja munuaisvammoihin.

Kemiallista ainetta analysoidaan parhaillaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan aineena on käytetty sinappikaasua tai klooria, kertoo paikallinen rikostekninen asiantuntija.

ISIS:n on aiemmin uutisoitu pitävän hallussaan sekä asekäyttöön sopivaa sinappi- että kloorikaasua. Kemiallisten aseiden alkuperä on epäselvä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.