Verkkouutiset

Facebook haluaa estää ISIS-terroristien fanituotteiden markkinoinnin

Sosiaalisessa mediassa markkinoidaan ISIS-terroristien logoilla koristeltuja t-paitoja, huppareita ja jopa leluhahmoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Facebook haluaa kuitenkin estää ISIS-tuotteiden levittämisen sen sivustoilla.

”Facebook poistaa vihapuhetta sisältävät mainokset ja niitä jakavat tilit suljetaan”, Facebookin tiedottaja totesi CNN:lle.

CNN:n mukaan netissä myydään muun muassa ISIS-paitoja, joita koristavat ryhmän tunnuksen lisäksi iskulauseet, kuten ”Taistele vapauden puolesta viimeiseen veripisaraan.”

Indonesialaisella Renzji.com-sivustolla puolestaan myydään action-figuureita, joilla on käsissään ase ja ISIS-järjestön lippu.

Dubailaisen Delma-instituutin tutkijan Hassan Hassanin mukaan ISIS haluaa vaikuttaa trendikkäältä.

”Ajatuksena on rohkaista ihmisiä liittymään ilmiöön”, Hassan totesi.

Toistaiseksi on vielä epäselvää, onko järjestö itse valtaosin Indonesiasta tulevien fanituotteiden takana, vai onko kyse jonkun toisen yrityksestä hyötyä sen kasvavasta maineesta.

CNN:lle puhuneen terrorismitutkijan J.M Bergerin mukaan ISIS-terroristeilla on runsaasti toimintaa ja kannattajapohjaa Kaakkois-Aasiassa. Hän piti mahdollisena, että tuotteista saatavat varat päätyvät ISIS-taistelijoille asti.

Suuria maa-alueita Irakissa ja Syyriassa vallannut ISIS-järjestö toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Järjestön tukijat ovat julkaisseet Irakin viimeaikaisten taisteluiden aikana runsaasti tietoa ja materiaalia sekä Twitterissä että Facebookissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)